vrijdag 21 november 2008

Casa Hogar Nuevo Amanecer: foto's

Hieronder kan je enkele foto's terugvinden om wat een idee te krijgen over het centrum 'Casa Hogar Nuevo Amanecer'.

Dit is de directeur van het centrum, in de oficina. Het secretariaat dient tegelijk als ruimte waarin de individuele therapieën doorgaan. Best wel vervelend, aangezien er voortdurend mensen binnen en buiten lopen, telefoons aankomen, ... De computer, telefoon en fax heeft de directeur zelf aangeschaft en ter beschikking gesteld van het centrum.
Eén van de twee slaapzalen. In één slaapzaal slapen 15 hermanos.
Luis Beltran, één van de hermanos, rustend op zijn bed. Tijdens werkongeval heeft hij zuur over zijn gezicht gekregen.
Het kookfornuis bestaat uit een aarden oven in openlucht, beschermd tegen de regen door een zeil. Er wordt gestookt met houtblokken.
Naast het koken, doen de hermanos ook hun eigen was.
De groepstherapie gebeurt buiten onder een zeil omdat er geen binnenruimte aanwezig is waarin alle hermanos samen passen. Met het beginnende regenseizoen is dit een probleem. Als er regen op het zeil valt moeten we de therapie immers stopzetten omdat we elkaar niet kunnen horen. Zo loopt het ook vol kippen op het binnenplein die door de therapie heen lopen, honden die aan je hand likken, als er vliegtuigen overvliegen moeten we even stoppen omdat we elkaar niet kunnen begrijpen...
Twee hermanos die de tijd doden.
De hermanos houden elke dag strikt een dagboek bij waarin ze over hun activiteiten en gevoelens schrijven. Bij gebrek aan een tafel in de slaapzaal, gebruikt Gonzalo de strijkplank als tafel.

Geen opmerkingen: